Προσώρησε στο Περιεχόμενο

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ!

Wish Lists
Cart
0 items

Popular Products

Βιολογικό Μαγειρικό Λάδι Καρύδας 7elements 200grΒιολογικό-Μαγειρικό-Λάδι-Καρύδας-7elements
    Vendor: 7 Elements

    Βιολογικό Μαγειρικό Λάδι Καρύδας 7elements 200gr

    €3,36
    €3,95
    €3,36
    Βιολογικό Μαγειρικό Λάδι Καρύδας 7elements 200gr/216ml Βιολογικό Μαγειρικό Λάδι ΚαρύδαςΤο Βιολογικό Μαγειρικό Λάδι Καρύδας της 7elements παράγεται από καρύδες υψηλής ποιότητας και ατμίζεται ελαφρά για να αφαιρεθεί η γεύση και το άρωμα καρύδας. Το μαγειρικό λάδι καρύδας προέρχεται από την αποξηραμένη σάρκα της καρύδας,...
    €3,36
    €3,95
    €3,36
    Βιολογικό Παρθένο Λάδι Καρύδας 7elements 200gr/216mlΒιολογικό Παρθένο Λάδι Καρύδας της 7elements παράγεται από φρέσκιες καρύδες υψηλής ποιότητας με τη διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης 200gr
      Vendor: 7 Elements

      Βιολογικό Παρθένο Λάδι Καρύδας 7elements 200gr/216ml

      €4,68
      €5,50
      €4,68
      Βιολογικό Παρθένο Λάδι Καρύδας 7elements 200gr/216ml Βιολογικό Παρθένο Λάδι Καρύδας To Βιολογικό Παρθένο Λάδι Καρύδας της 7elements παράγεται από φρέσκιες καρύδες υψηλής ποιότητας με τη διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης, που του επιτρέπει να διατηρεί όλα του τα θρεπτικά συστατικά αναλλοίωτα. Είναι πλούσιο σε λιπαρά...
      €4,68
      €5,50
      €4,68
      Βιολογικό Σησαμέλαιο 7elements 100mlΒιολογικό Σησαμέλαιο 7elements 100ml
        Vendor: 7 Elements

        Βιολογικό Σησαμέλαιο 7elements 100ml

        €4,90
        €5,90
        €4,90
        Βιολογικό Σησαμέλαιο 7elements 100ml Το βρώσιμο Βιολογικό Σησαμέλαιο (Sesamun Indicum Seed oil) της 7elements παράγεται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης. Χρησιμοποιείται στην μαγειρική λόγω της ανθεκτικότητας του στις υψηλές θερμοκρασίες και των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων. Αποτελεί παραδοσιακό μαγειρικό λάδι στην ασιατική κουζίνα. Το...
        €4,90
        €5,90
        €4,90
        Cart
        0 items

        Madfactory blog News

        6 Έξυπνοι Τρόποι Για Να Καταπολεμήσετε Το Άγχος

        by MAD Factory 14 Sep 2023 0 Comments
        6 Έξυπνοι Τρόποι Για Να Καταπολεμήσετε Το Άγχος
        6 τρόποι για να καταπολεμήσετε το άγχος
         
        Η ζωή ήταν πάντα αγχωτική, αλλά μάλλον είναι ασφαλές να πούμε ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με το άγχος των τελευταίων ετών της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας. Η διατάραξη στην εξισορρόπηση της οικογενειακής, της εργασιακής και της κοινωνικής ζωής επηρέασε ψυχολογικά και ψυχικά πολλούς ανθρώπους γύρω μας. Αλλά με το νέο έτος να πλησιάζει, ίσως αυτή είναι η κατάλληλη ώρα να επαναφέρουμε την απαραίτητη ισορροπία στην ψυχολογία μας. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε επτά υπέροχους τρόπους απελευθέρωσης για να πάρουμε έμπνευση για το νέο έτος!
         
        Άσκηση
         
        Μια αρκετά τυπική συμβουλή, αλλά καλή. Το άγχος μας προκαλεί ανησυχία και προτού προλάβουμε να ελέγξουμε τις σκέψεις μας, καταβαλλόμαστε από πανικό και απόγνωση. Το να πιάσουμε λοιπόν τα αθλητικά μας παπούτσια και να πάμε για προπόνηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος απόδρασης από όλες αυτές τις άσχημες σκέψεις. Και όταν μιλάμε για απόδραση δεν εννοούμε απαραίτητα τον εσωτερικό χώρο κάποιου γυμναστηρίου. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο ακούγοντας την αγαπημένη μας λίστα τραγουδιών, ή ακόμα και απλά το να χορέψουμε μόνοι μας ανέμελα στο σαλόνι.. Όποια και αν είναι η προτίμησή σας, διώξτε το άγχος και κάψτε μερικές θερμίδες όσο το προσπαθείτε! Επιπλέον, μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας με την αθλητική σας αποκατάσταση.
         
        Δείτε την αγαπημένη σας ταινία
         
        Ή διαβάστε το αγαπημένο σας βιβλίο. Η καλύτερα συνδυάστε το αγαπημένο σας βιβλίο με άσκηση ακούγοντας το σε κάποιο ηχητικό μέσο.
        Με τόσες νέες τεχνολογίες και πλατφόρμες, η επανάληψη των παλιών αγαπημένων βιβλίων, τραγουδιών και ταινιών έχει γίνει εξαιρετικά εύκολη. Αλλά το ίδιο συμβαίνει και με την παρακολούθηση νέου περιεχομένου. Έχοντας τόσους πολλούς τίτλους στα χέρια μας θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάνεις: γιατί παρακολουθούμε πάλι τα Φιλαράκια για δέκατη τρίτη φορά όταν μπορούμε να παρακολουθήσετε μια νέα σειρά που μόλις κυκλοφόρησε στο Netflix; Υπάρχει μια επιστημονική απάντηση σε αυτό το ερώτημα.
         
        Σύμφωνα με τον Neel Burton, συγγραφέα του βιβλίου Heaven and Hell: The Psychology of the Emotions, ξαναβλέπουμε για να νιώθουμε άνεση. Η νοσταλγία λειτουργεί ως πηγή ανακούφισης στην οποία μπορούμε να απευθυνθούμε όποτε τη χρειαζόμαστε. Μας βοηθά επίσης να ξεφύγουμε από την τρέχουσα πραγματικότητα και μας βάζει στα συναισθήματα που νιώθαμε την πρώτη φορά που παρακολουθήσαμε την συγκεκριμένη ταινία ή τηλεοπτική σειρά. Έρευνες έχουν δείξει ότι η νοσταλγία μπορεί επίσης να αυξήσει την αισιοδοξία σε ένα άτομο. Με την προώθηση της αισιοδοξίας, η νοσταλγία μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε πράγματα όπως το άγχος, η μοναξιά και η θλίψη. Ας παρακολουθήσουμε λοιπόν ξανά τα Φιλαράκια για δέκατη τρίτη φορά. Το αξίζουμε!
         
        Οργανώστε το χώρο σας
         
        Είναι δύσκολο να γράψουμε μια λίστα για την καταπολέμηση του άγχους χωρίς να αναγνωρίσουμε ότι το μεγάλο άγχος προέρχεται από τις δουλειές μας. Ειδικά τώρα που τα σπίτια πολλών έχουν μετατραπεί και σε γραφεία, το εργασιακό άγχος μπορεί να συνδυαστεί με το άγχος του σπιτιού και τελικά να πολλαπλασιαστεί. Ο καλύτερος τρόπος για να εξαλείψετε μέρος του εργασιακού άγχους είναι να οργανωθείτε. Προσπαθήστε να βρείτε ένα σημείο στο σπίτι που θα γίνει ο χώρος εργασίας σας – και όσο δελεαστικό κι αν ακούγετε, μην επιλέξετε το κρεβάτι σας. Εάν δεν έχετε ελεύθερο δωμάτιο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως χώρο εργασίας, επιλέξτε ένα γραφείο ή το τραπέζι του σαλονιού σας. Εάν μπορείτε, αφήστε όλα τα σχετικά με την εργασία σας πράγματα σε αυτήν την περιοχή ή ορίστε ένα συγκεκριμένο μέρος για τις ώρες που δε θα εργάζεστε.
         
        Μόλις ρυθμίσετε τον φυσικό σας χώρο, προχωρήστε στο ημερολόγιό σας. Η σωστή οργάνωση του χρόνου μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμη για ορισμένους. Εάν συμβαίνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, αποκλείστε συγκεκριμένες ώρες για να εστιάσετε σε ένα πράγμα κάθε φορά. Μία ώρα για να απαντήσετε σε email, δύο ώρες για να ολοκληρώσετε περιφερειακά θέματα της δουλειάς και άλλη μία ώρα για να συντονίσετε εργασιακά θέματα με τους συνεργάτες σας. Όλα φαίνονται λιγότερο αποκαρδιωτικά όταν συγκεντρωνόμαστε σε μία εργασία κάθε φορά.
         
        Έτσι έχετε οργανώσει τον φυσικό σας χώρο και τον χρόνο σας. Τώρα ήρθε η ώρα για το αναμφισβήτητα πιο αγαπημένο πράγμα όλων μας στον κόσμο: τη λίστα υποχρεώσεων. Τι καλύτερο από μια καλή λίστα υποχρεώσεων, στην οποία έχουμε συμπεριλάβει τα πάντα, ακόμα και το «να βρεθούμε για καφέ με την παρέα», γιατί ακόμα και το να επιτυγχάνουμε το παραμικρό είναι μια νίκη που σημειώσαμε μέσα στην ημέρα. Η καταγραφή όλων όσων πρέπει να κάνουμε σε μια λίστα υποχρεώσεων όχι μόνο βοηθά να παρακολουθούμε τα πάντα, αλλά λειτουργεί ως το σημείο εκκίνησης για τον προγραμματισμό της ημέρας μας. Επιπλέον, έχετε νιώσει ποτέ κάτι πιο ικανοποιητικό από το να μπορείτε να διαγράψετε κάτι από τη λίστα σας; Υπάρχουν πολλές εφαρμογές τηλεφώνου τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως λίστες υποχρεώσεων, ή απλά ένα στυλό και ένα χαρτί μπορεί να είναι αρκετό για τους πιο παραδοσιακούς.
         
        Απενεργοποιήστε την οθόνη
         
        Μιλάμε πολύ για το ψυχικό στρες, αλλά κάτι που παραλείπουμε να αναφέρουμε συχνά είναι το σωματικό στρες. Καθώς οι περισσότερες δουλειές γίνονται πλέον σχεδόν εξ ολοκλήρου μέσω διαδικτύου και πολλές από τις κοινωνικές μας εξόδους περιορίζονται πλέον μέσω Zoom, WhatsApp, Viber και Messenger, αναγκαζόμαστε να περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της μέρας μπροστά σε μια οθόνη. Το μπλε φως από τις οθόνες όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα μάτια, οδηγεί σε πονοκεφάλους, μα κυρίως καταστέλλει την ικανότητα του σώματός μας να απελευθερώνει μελατονίνη, καθιστώντας δύσκολο το να αποκοιμηθούμε. Ο λιγότερος ύπνος οδηγεί σε αλλαγές στη διάθεσή μας, όπως αυξημένο στρες και άγχος.
         
        Για να καταπολεμήσουν το σωματικό άγχος που προκαλεί το μπλε φως, πολλοί άνθρωποι επενδύουν σε ειδικά γυαλιά μπλε φωτός και ειδικά προστατευτικά οθόνης. Αυτά μπορούν να μειώσουν τη φυσική απόκριση στην έκθεση στο μπλε φως ιδιαίτερα όταν εργάζεστε. Αλλά αν πρέπει να σηκωθείτε και να φύγετε για ένα λεπτό, προσπαθήστε να συγκρατήσετε για λίγο τη δημιουργικότητά σας. Πάρτε ένα ημερολόγιο και γράψτε τι νιώθετε για να τα βγάλετε τουλάχιστον από το μυαλό σας. Συχνά, και μόνο η πράξη του να βγάλετε τις σκέψεις σας έξω – είτε τις λέτε σε κάποιον άλλον, στον εαυτό σας, είτε απλώς τις γράφετε – μπορεί να αποδειχθεί μια τεράστια βοήθεια όταν αισθάνεστε άγχος ή καταπονημένοι.
         
        Ή αν πρέπει να αγνοήσετε πλήρως οτιδήποτε σας αγχώνει, βρείτε ένα βιβλίο ζωγραφικής για ενήλικες -ή ένα παιδικό βιβλίο ζωγραφικής, κανείς δε θα σας κρίνει- και μερικά χρωματιστά μολύβια. Επιπλέον, με την προσθήκη μιας αισιόδοξης λίστας μουσικής αναπαραγωγής, είστε έτοιμοι για ένα δημιουργικό περιβάλλον χωρίς άγχος!
         
        Απομακρυνθείτε από τα Social Media
         
        Όλοι λατρεύουμε τα social media. Βλέπετε όμως τους γνωστούς και τους φίλους σας να δημοσιεύουν τις τέλειες στιγμές τους στο Διαδίκτυο όταν η ζωή σας δεν φαίνεται τέλεια τη συγκεκριμένη στιγμή; Αυτό μπορεί να αποδειχθεί αρκετά στρεσογόνο. Η αποσύνδεση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και για λίγες ώρες την ημέρα, μπορεί όχι μόνο να ανακουφίσει από κάποιο άγχος αλλά μπορεί να σας απελευθερώσει και πολύ χρόνο.
         
        Μερικές φορές είναι βεβαίως πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει. Το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου σας για να ελέγξετε τα email σας μπορεί να οδηγήσει σε μια παράπλευρη αναζήτηση της ανάρτησης που μοιράστηκε η κολλητή σας στο Facebook και στη συνέχεια να απορροφηθείτε στις τελευταίες τάσεις στο Twitter. Έτσι, μερικές φορές πρέπει να καλέσετε ενισχύσεις. Δοκιμάστε ένα πρόγραμμα αποκλεισμού εφαρμογών. Τα νεότερα smartphone διαθέτουν ένα ενσωματωμένο σύστημα όπου μπορείτε να επιλέξετε πόση ώρα επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε συγκεκριμένες εφαρμογές κατά τη διάρκεια της ημέρας.
         
        Δοκιμάστε να πάρετε ένα υπνάκο
         
        Τι πιο απλό και αναζωογονητικό θα μπορούσατε να κάνετε από το απλά να κοιμηθείτε; Το άγχος σας αφαιρεί συναισθηματική ενέργεια και ποιος καλύτερος τρόπος για να φιμώσετε τις αγχωτικές σκέψεις και να επαναφορτιστείτε από το να απενεργοποιήσετε τον εγκέφαλό σας; Δώστε στον εαυτό σας έστω και μισή ώρα για να επεξεργαστεί όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή σας και να βρει μεθόδους να αντιμετωπίσει το επόμενο εμπόδιο. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, πιάσε τα ακουστικά σας,  καθίσετε σε ένα ήσυχο μέρος και βρείτε έναν καθοδηγούμενο διαλογισμό στο YouTube.
         
        Όσο κι αν το θέλουμε, δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να σας υποσχεθεί μια ζωή χωρίς άγχος. Αλλά αν δοκιμάσετε κάποιες από αυτές τις ιδέες σε συνδυασμό με τα βιολογικά έλαια κάνναβης (CBD Oil) της Cannalab Organics, ίσως βρείτε έναν τρόπο να κάνετε το άγχος λιγότερο αφόρητο. Τώρα ας πάμε εκεί έξω και ας απολαύσουμε τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν!

        Mad Factory Store - Beauty & Wellness! Ανακάλυψε όλες τις Νέες Παραλαβές....
        Prev Post
        Next Post

        Άφησε το Σχόλιο σου...

        Τα σχόλια πρέπει να περάσουν από έγκριση προτού δημοσιευτούν.

        Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σου!

        Το Email αυτό είναι ήδη εγγεγραμμένο

        Shop the look

        Επιλογή

        Είδες Πρόσφατα

        Edit Option
        Έχεις Ερωτήσεις?
        Back In Stock Notification
        this is just a warning
        Login
        Shopping Cart
        0 items