Προσώρησε στο Περιεχόμενο

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ!

Wish Lists
Cart
0 items

Popular Products

Βιολογικό Μαγειρικό Λάδι Καρύδας 7elements 200grΒιολογικό-Μαγειρικό-Λάδι-Καρύδας-7elements
    Vendor: 7 Elements

    Βιολογικό Μαγειρικό Λάδι Καρύδας 7elements 200gr

    €3,36
    €3,95
    €3,36
    Βιολογικό Μαγειρικό Λάδι Καρύδας 7elements 200gr/216ml Βιολογικό Μαγειρικό Λάδι ΚαρύδαςΤο Βιολογικό Μαγειρικό Λάδι Καρύδας της 7elements παράγεται από καρύδες υψηλής ποιότητας και ατμίζεται ελαφρά για να αφαιρεθεί η γεύση και το άρωμα καρύδας. Το μαγειρικό λάδι καρύδας προέρχεται από την αποξηραμένη σάρκα της καρύδας,...
    €3,36
    €3,95
    €3,36
    Βιολογικό Παρθένο Λάδι Καρύδας 7elements 200gr/216mlΒιολογικό Παρθένο Λάδι Καρύδας της 7elements παράγεται από φρέσκιες καρύδες υψηλής ποιότητας με τη διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης 200gr
      Vendor: 7 Elements

      Βιολογικό Παρθένο Λάδι Καρύδας 7elements 200gr/216ml

      €4,68
      €5,50
      €4,68
      Βιολογικό Παρθένο Λάδι Καρύδας 7elements 200gr/216ml Βιολογικό Παρθένο Λάδι Καρύδας To Βιολογικό Παρθένο Λάδι Καρύδας της 7elements παράγεται από φρέσκιες καρύδες υψηλής ποιότητας με τη διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης, που του επιτρέπει να διατηρεί όλα του τα θρεπτικά συστατικά αναλλοίωτα. Είναι πλούσιο σε λιπαρά...
      €4,68
      €5,50
      €4,68
      Βιολογικό Σησαμέλαιο 7elements 100mlΒιολογικό Σησαμέλαιο 7elements 100ml
        Vendor: 7 Elements

        Βιολογικό Σησαμέλαιο 7elements 100ml

        €4,90
        €5,90
        €4,90
        Βιολογικό Σησαμέλαιο 7elements 100ml Το βρώσιμο Βιολογικό Σησαμέλαιο (Sesamun Indicum Seed oil) της 7elements παράγεται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης. Χρησιμοποιείται στην μαγειρική λόγω της ανθεκτικότητας του στις υψηλές θερμοκρασίες και των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων. Αποτελεί παραδοσιακό μαγειρικό λάδι στην ασιατική κουζίνα. Το...
        €4,90
        €5,90
        €4,90
        Cart
        0 items

        Madfactory blog News

        Περιποίηση προσώπου με φυσικά καλλυντικά: Πως διαφέρουν από τα συμβατικά;

        by MAD Factory 14 Sep 2023 0 Comments
        Περιποίηση προσώπου με φυσικά καλλυντικά: Πως διαφέρουν από τα συμβατικά;

        Περιποίηση προσώπου με φυσικά προϊόντα

        Το δέρμα μας αποτελεί το κύριο και μεγαλύτερο όργανο του σώματος, αυτό που μας συνδέει με το περιβάλλον. Έχει αποδειχθεί πως έως και το 60% των προϊόντων που χρησιμοποιούμε για την προσωπική μας περιποίηση μπορεί να απορροφηθεί στην κυκλοφορία του αίματος ενώ υπολογίζεται πως ένας μέσος καταναλωτής χρησιμοποιεί έως και 25 διαφορετικά προϊόντα καλλυντικής και προσωπικής φροντίδας, που περιέχουν περισσότερα από 200 διαφορετικά χημικά. Για το λόγο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να είμαστε πλήρως ενημερωμένοι γύρω από τα  συστατικά που εμπεριέχονται στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε.
        Τα τελευταία 50 χρόνια, έχουν αναπτυχθεί χιλιάδες νέα χημικά συστατικά σε ότι αφορά  την προσωπική περιποίηση και σίγουρα δεν είναι τυχαία η αύξηση δερματικών παθήσεων όπως τα εκζέματα και οι αλλεργίες.
        Πλέον με την εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας στον τομέα της δερματολογίας και την ανάδειξη νέων φυσικών συστατικών, ικανών να προσφέρουν στην επιδερμίδα μας τα οφέλη που αναζητούμε, είναι στο χέρι μας να ελαχιστοποιήσουμε την επαφή με οτιδήποτε χημικό.
         
        Τι σημαίνει φυσικό καλλυντικό και πως διαφέρει από τα «παραδοσιακά» καλλυντικά
         
        Πιθανότατα έχετε συναντήσει τους όρους φυσικά καλλυντικά, vegan καλλυντικά και βιολογικά καλλυντικά, αλλά ίσως αναρωτιέστε εάν όλα σημαίνουν το ίδιο πράγμα. Τι είναι πραγματικά τα φυσικά καλλυντικά και πώς διαφέρουν από τα «παραδοσιακά» καλλυντικά;
        Πώς κάνουμε την πιο οικολογική, ηθική ή ασφαλέστερη επιλογή; Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για το τι σημαίνει φυτικά καλλυντικά;
        Δημιουργήσαμε για εσάς τον παρακάτω οδηγό με σκοπό να σας βοηθήσει να περιηγηθείτε ευκολότερα στον κόσμο των φυσικών καλλυντικών. 
         
        Πιστοποιημένα φυσικά καλλυντικά
         
        Τα φυσικά καλλυντικά είναι καλλυντικά που περιέχουν κυρίως συστατικά φυσικής προέλευσης, τα οποία περνούν από ελάχιστη επεξεργασία. Επιπλέον, προκειμένου ένα καλλυντικό να πιστοποιηθεί ως φυσικό πρέπει να είναι οικολογικό και να ακολουθούνται κάποιες αυστηρές διαδικασίες που αφορούν την σωστή καλλιέργεια των φυσικών συστατικών έως και την φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή. Τα γνήσια φυσικά καλλυντικά μπορούν να αναγνωριστούν από τα πιστοποιητικά (π.χ. Ecocert, Biocert, NATRUE, BDIH κτλ) που χορηγούν ανεξάρτητοι οργανισμοί σε προϊόντα που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια μετά από εκτεταμένη διαδικασία αξιολόγησης.
        Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό ενημερώνει τον καταναλωτή ότι τα συστατικά, οι μέθοδοι παραγωγής και η συσκευασία του προϊόντος ακολουθούν της αυστηρές προδιαγραφές που αναφέραμε παραπάνω.
        Επίσης, τα πιστοποιημένα φυσικά καλλυντικά δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα αλλά σε εθελοντές υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων δερματολόγων.
         
        Τα πιστοποιημένα φυσικά καλλυντικά εγγυώνται τα εξής
         
        ✅ Περιέχουν φυσικά συστατικά των οποίων η προέλευση μπορεί να εντοπιστεί
        ✅  Δεν περιέχουν συνθετικά αρώματα ή χρωστικές ουσίες
        ✅  Είναι βιοδιασπώμενα
        ✅  Όλες οι φάσεις της παραγωγής διεξάγονται με οικολογικό, βιώσιμο και ηθικό τρόπο
        ✅  Τα υλικά συσκευασίας είναι όσο το δυνατόν πιο οικολογικά
        ✅  Δεν δοκιμάζονται σε ζώα (Cruelty Free καλλυντικά)
        ✅  Δοκιμάστηκαν σε ανθρώπους με δερματολογικές εξετάσεις


        Μη πιστοποιημένα φυσικά καλλυντικά
         
        Τα μη πιστοποιημένα φυσικά καλλυντικά μπορούν να περιέχουν συστατικά φυσικής προέλευσης καθώς και συνθετικά συστατικά. Τα καλλυντικά αυτά μπορεί στην πραγματικότητα να πληρούν τα ίδια κριτήρια με τα πιστοποιημένα, αλλά καθώς η διαδικασία πιστοποίησης είναι μακρά και κοστοβόρα οι εταιρείeς επιλέγουν να μη διαθέσουν τους απαραίτητους χρηματικούς πόρους. Ωστόσο, τα μη πιστοποιημένα φυσικά καλλυντικά εξακολουθούν να είναι πάντα μια πιο επικίνδυνη αγορά από τις πιστοποιημένες επιλογές, καθώς δεν ελέγχονται από κάποια ανεξάρτητη αρχή και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν το προϊόν περιέχει αυτά που ισχυρίζεται ο κατασκευαστής.
         
        Συνθετικά ή Συμβατικά καλλυντικά
         
        Τα συμβατικά καλλυντικά περιέχουν κυρίως συστατικά που έχουν αναπτυχθεί συνθετικά σε εργαστήριο. Τα συνθετικά ή συμβατικά καλλυντικά είναι αυτά που προωθούνται συνήθως από τις μεγάλες εταιρείες του χώρου.
        Παρόλο που τα συνθετικά καλλυντικά μπορούν συχνά να χαρακτηριστούν ως επιβλαβή ή χειρότερα από τα φυσικά καλλυντικά, καλό είναι να θυμόμαστε ότι τόσο τα φυσικά όσο και τα συμβατικά καλλυντικά πρέπει να πληρούν ορισμένα κριτήρια που εγγυώνται την ασφάλειά τους. Η νομοθεσία της ΕΕ για τα καλλυντικά όλων των ειδών είναι αρκετά αυστηρή και θέτει τα ίδια ποιοτικά κριτήρια ανεξάρτητα από το εάν προέρχονται κατευθείαν από τη φύση είτε μέσα από την εργαστηριακή ανάπτυξη.
        Το κυριότερο όμως μειονέκτημα των συνθετικών καλλυντικών είναι πως συχνά περιέχουν πάραμπενς (parabens), ορυκτέλαια και συνθετικά αρώματα τα οποία μελέτες έχουν δείξει πως είναι αρκετά επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία.
         
        Τι είδους συστατικά περιέχουν τα φυσικά καλλυντικά
         
        Τι είδους συστατικά περιέχουν τα φυσικά καλλυντικά – ή καλύτερα τι είδους συστατικά δεν περιέχουν; Ο όρος φυσικά καλλυντικά δεν έχει ακόμα ρυθμιστεί σε διεθνές επίπεδο. Ενώ οι εθνικοί κανονισμοί ποικίλλουν, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπόκεινται στη νομοθεσία της ΕΕ για τα καλλυντικά προϊόντα που δεν έχει θέσει ακόμα συγκεκριμένες προδιαγραφές για τα «φυσικά» καλλυντικά.
        Το γεγονός ότι ο όρος φυσικά καλλυντικά δεν διευκρινίζεται ακόμη νομικά, έχει οδηγήσει σε μια εκτεταμένη παραπληροφόρηση από πλευράς των εταιρειών. Δεδομένου ότι η δημοτικότητα των φυσικών καλλυντικών αυξάνεται, ορισμένες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την τάση, χρησιμοποιώντας φράσεις όπως «φυσικά καλλυντικά» ή «περιέχει φυσικά συστατικά» στην διαφήμισή τους, ακόμη και αν τα εν λόγω προϊόντα δεν πληρούν στην πραγματικότητα τα αντικειμενικά κριτήρια για φυσικά καλλυντικά.
        Για παράδειγμα, ένα προϊόν μπορεί να περιέχει μια μικρή ποσότητα φυσικού συστατικού, ενώ όλα τα υπόλοιπα συστατικά να είναι συνθετικά, αλλά το προϊόν να εξακολουθεί να διατίθεται στην αγορά ως φυσικό. Αυτό το είδος παραπλανητικού μάρκετινγκ έχει ευτυχώς οδηγήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη των συστημάτων πιστοποίησης που διευκολύνουν τον καταναλωτή να αναγνωρίσει τα γνήσια φυσικά καλλυντικά από όλα όσα διατίθενται στην αγορά.
        Σύμφωνα με τα πιο εξέχοντα ευρωπαϊκά πρότυπα για τα φυσικά καλλυντικά, όπως το Ecocert, Biocert και το BDIH, τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στα φυσικά καλλυντικά πρέπει να προέρχονται κυρίως από τη φύση.
        Προκειμένου ένα καλλυντικό να  μπορεί να πιστοποιηθεί από κάποιον επίσημο οργανισμό ως φυσικό επιτρέπεται να περιέχει τα ακόλουθα συστατικά:


        ✅ Φυσικά Φυτικά Έλαια και κεριά
        ✅ Φυτικά Εκχυλίσματα
        ✅ Αιθέρια Έλαια
        ✅ Αποξηραμένα και αλεσμένα μέρη φυτών
        ✅ Μεταλλικά Στοιχεία
        ✅ Άλατα και Σάκχαρα
        ✅ Πηλό
        ✅ Άλγη 

         
        Αντιθέτως κανένα καλλυντικό δεν πιστοποιείται ως φυσικό εάν περιέχει τα ακόλουθα:  

        ❌ Συνθετικά Αρώματα
        ❌ Χρωστικές
        ❌ Σιλικόνες
        ❌ Πάραμπενς (Parabens)
        ❌ Ορυκτέλαια
        ❌ Αλλεργιογόνα συντηρητικά όπως συντηρητικά που απελευθερώνουν μεθυλισοθειαζολινόνη και φορμαλδεΰδη
        ❌ Πολυαιθυλενογλυκόλες (PEG) και Πολυπροπυλενογλυκόλες (PPG)
        ❌ Ενώσεις σιλικόνης
        ❌ Συνθετικά φίλτρα υπεριώδους ακτινοβολίας (π.χ. ενώσεις βενζοφαινόνης, μεθοξυκινναμικό αιθυλεξύλιο, PABA)
        ❌ Θειικά άλατα αλκυλίου (Θειικό νάτριο Lauryl, θειικό νάτριο Laureth)
        ❌ Κολλαγόνα ζώων ή συστατικά ζωικής προέλευσης που έχουν αποκτηθεί με τρόπου προκαλεί πόνο ή θάνατο ζώου
        ❌ Φθαλικό
        ❌ Ακτινοβολημένα ή γενετικά τροποποιημένα συστατικά
         
        Συντηρητικά φυτικών καλλυντικών
         
        Τα φυσικά καλλυντικά μπορούν να περιέχουν μια μικρή ποσότητα ορισμένων συνθετικών συστατικών που βελτιώνουν τη διάρκεια ζωής ή το χρώμα του προϊόντος.

        Τα συντηρητικά κάνουν το προϊόν ασφαλές στη χρήση καταστρέφοντας βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς που μολύνουν το προϊόν. Τα μολυσμένα προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις.

        Τα συντηρητικά που χρησιμοποιούνται στα φυσικά καλλυντικά είναι ήπια συστατικά που χρησιμοποιούνται επίσης στη βιομηχανία τροφίμων. Ένα παράδειγμα επιτρεπόμενου συντηρητικού είναι το βενζοϊκό οξύ το οποίο μπορεί να βρεθεί στη φύση, για παράδειγμα στα κόκκινα μούρα.

        Το προϊόν αυτό παράγεται συνθετικά σε εργαστήριο για βιομηχανίες τροφίμων και καλλυντικών.

        Η επιτρεπόμενη συγκέντρωση αυτών των τύπων συστατικών ποικίλλει ανάλογα με το πρότυπο πιστοποίησης.
        Ίσως αναρωτιέστε γιατί είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί συνθετικά κάτι που βρίσκουμε στη φύση.

        Δεν θα ήταν καλύτερα εάν όλα τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στα φυσικά καλλυντικά ήταν 100% φυσικά;
        Η απάντηση είναι πως όχι απαραίτητα, καθώς υπάρχουν κάποιοι σωστοί  λόγοι για τη χρήση συγκεκριμένων συνθετικών συστατικών. Για παράδειγμα είναι πιο οικολογικό να παράγουμε βενζοϊκό οξύ συνθετικά, επειδή απλά δεν υπάρχει αρκετό στη φύση για να καλύψει όλες τις ανάγκες.

        Το βενζοϊκό οξύ μπορεί να κατασκευαστεί σε εργαστήριο έτσι ώστε η μοριακή του δομή να είναι ίδια με το βενζοϊκό οξύ που αποκτάται από τη φύση. Η επιδερμίδα μας δεν αναγνωρίζει εάν το βενζοϊκό οξύ είναι φυσικό ή εργαστηριακό.

        Η συγκομιδή των συστατικών από τη φύση καθώς και η επεξεργασία τους είναι επίσης πιο αργή και ακριβή από την συνθετική τους παραγωγή.

        Ένα άλλο πλεονέκτημα για τα συνθετικά παραγόμενα συστατικά είναι το γεγονός ότι παράγονται με μεγαλύτερη ασφάλεια και καθαρότητα  σε ένα εργαστήριο από ό,τι φυσικά – για παράδειγμα υπάρχει ο κίνδυνος να μεταφερθούν βαρέα μέταλλα από το έδαφος στα συστατικά.
        Τα πιστοποιημένα φυσικά καλλυντικά είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι το προϊόν είναι ασφαλές στη χρήση και παράγεται με τρόπο που σέβεται το περιβάλλον και τα ζώα.
        Η κάθε μία από εμάς βεβαίως θέτει από μόνη της τα κριτήρια με τα οποία επιλέγει τα αγαπημένα της προϊόντα ή τις αγαπημένες της μάρκες.
        Το οφείλουμε όμως στον εαυτό μας να γνωρίζουμε τις διαφορές στα συστατικά και τις μεθόδους παραγωγής, ώστε να μπορούμε να λαμβάνουμε ενημερωμένες αποφάσεις για την κρέμα  ή το καλλυντικό που θα φορέσουμε.

        Mad Factory Store - Beauty & Wellness! Ανακάλυψε όλες τις Νέες Παραλαβές....
        Prev Post
        Next Post

        Άφησε το Σχόλιο σου...

        Τα σχόλια πρέπει να περάσουν από έγκριση προτού δημοσιευτούν.

        Ευχαριστούμε για την Εγγραφή σου!

        Το Email αυτό είναι ήδη εγγεγραμμένο

        Shop the look

        Επιλογή

        Είδες Πρόσφατα

        Edit Option
        Έχεις Ερωτήσεις?
        Back In Stock Notification
        this is just a warning
        Login
        Shopping Cart
        0 items